Deze tools zijn bedoeld voor gezonde mensen om hun immuunsysteem te ondersteunen. Het is niet voor mensen die al een virale infectie hebben. Het is ook geen medische advies, raadpleeg daarvoor een gekwalificeerd arts of zorgverlener. Tijdens mijn yoga online lessen worden series, ademhalingsoefeningen en meditaties gegeven die o.a. het immuunsysteem ondersteunen. Kijk op de website voor meer informatie over de lestijden en andere info.

  1. leestijl tips:  * voldoende slaap/rust: rust: sta op en ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed de ritmische kracht geeft het lichaam de tijd om van infecties te herstellen, het lichaam te versterken en helpt te bestrijden. * Oefening/activiteit. * Drink veel water * Neem extra vitamine C,D3, zink en magnesium * Verminder stress waar mogelijk, balans tussen werk/privé is de sleutel.
  2. dieet: * Drink regelmatig Yogi Tea: de kruiden versterken de spijsvertering en het immuunsysteem. *Kruidnagelthee wordt meestal in de lente gebruikt tijdens de eerste warme dagen van het seizoen. Kruidnagel is anekdotisch succesvol tegen verkoudheid en griep. Kruidnagel is een specerij die bekend staat om het verminderen van parasitaire activiteit in het lichaam. In de lente broeden/kweken virussen het drinken van kruidnagel thee gedurende de maand mei zal de bescherming verhogen. De neus, oren, keel en bronchiale weefsels absorberen het beschermende vermogen van de kruidnagel. * Drink zwarte peperkoffie door een handvol peperkorrels 5 minuten in water te koken meng het met granaatappel of appelsap (verhouding 1:1). Het zal helpen slijm te verwijderen en sneller van ziekten te herstellen. * Maak een pasta van kurkuma en zwarte peper door deze in een beetje water te koken. Deze pasta kan worden ingenomen in sinaasappelsap of in voedsel tot 2 eetlepels per dag. * Eet minstens 1 maaltijd per dag met gember, ui, knoflook en zwarte peper.
  3. De foto bovenaan het bericht is een ademhalingsoefening ter ondersteuning van het immuunsysteem, de hondenademhaling. Doe tijdens de corona periode deze ademhaling bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte, waarin je alleen verblijft, en lucht na de oefening de ruimte.  Hoe: zit met een rechte rug, je kin bij je borst en je borstkas breed. Steek je tong zover mogelijk naar buiten. Begin te ademen als een hond, met je mond open het is een wat snelle ademhaling. Je ademt vanuit je middenrif. Je maakt geen raspend geluid vanuit de keel. Maar het klinkt als een hijgende hond. Doe dit 3-5 minuten. Let op als je duizelig wordt, stop je, en adem je op je eigen manier. Op het eind: adem in, druk je je tong tegen het gehemelte en blijf je 15 sec. vol, adem dan uit. Herhaal dit nog 2 keer. Na deze oefening kan het zijn dat je je raar voelt en dat alles gaat tintelen in je hele lichaam, in je voeten, dijen en lage rug. Dit betekent dat de oefening zijn werk doet. Deze oefening brengt energie naar je immuunsysteem om te vechten tegen virussen. Bron: PraanaPraaneePranayam 186/187