Contact

Contact opnemen met Yoga Namo voor een proefles of informatie

Wil je je opgeven, een proefles, contact opnemen of meer informatie?

Heeft deze website je interesse gewekt en heb je zin om yoga te gaan doen?

Vul dan het contactformulier in of bel met Monique Siahaya op nummer: 053 4774179

Logo Yoga Namo

Maak een keuze uit onderstaande opties

Privacy

Adressen en routebeschrijvingen alle locaties

 

Klik bij de gewenste locatie op de tekst ‘grotere kaart bekijken’. Vervolgens kun je bij Google een start adres opgeven en een route opvragen.

Yoga Namo

Ommerbos 16
7543GG Enschede

De Ariënsstaete

Lijsterstraat 30
7532 ET Enschede

De Posten

De Posten 135
7544 LR Enschede

Docent

Sinds 1987/88 ben ik yoga docent, de lerarenopleiding Kundalini yoga gevolgd in Amsterdam en ben ik gestart met yogales geven. In 1990 heb ik de opleiding Sivananda zwangerschapsyoga afgerond, in den Haag. Verder heb ik een jaar Sat Nam Rasayan gevolgd. Inmiddels heb ik Level 2 van de Kundalini yoga opleiding afgerond. Ik heb een aantal segmenten van Yoga en Therapie van de Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology gevolg, om me zo nog beter op therapeutisch yoga te kunnen richten. Ik geef ook met Closing the Bones sessies, waarvoor ik in het voorjaar 2022 een opleiding in England heb gevolgd. Daarnaast geef ik Gong sessies voor ontspanning en transformatie. 

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ik in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Ik ben om die reden yoga op de stoel gaan ontwikkelen. In 2002 zijn de  lessen yoga op de stoel gestart, die o.a. in verzorgingshuizen gegeven worden.

Ik ben 8 jaar docent aan de vakopleiding Kundalini Yoga für Senioren in Duitsland geweest.

Amrit Kriya - Monique Siahaya

Monique Siahaya – Amrit Kriya   Fotografie; Rita Punt

Naast Kundalini yoga, seniorenyoga en yoga op de stoel geef ik self-care yoga voor bijvoorbeeld mantelzorgers. Ik heb uit eigen ervaring meegemaakt hoe beoefenen van yoga en meditatie kunnen helpen, ontspannen en goed in je kracht te staan tijdens intensieve periodes of tijdens zorg dragen. Daarnaast heb ik ervaring met mantelzorgers die aangeven dat yoga belangrijk en ondersteunend voor hen is. Daarom heb ik samen met een collega een zeven dagdelen durend self-care programma ontwikkeld, waarbij elke week een dagdeel van twee uur en 15 minuten wordt gegeven, afgestemd op de thema’s die mensen ondersteunen.

Yoga is voor mij een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kan groeien, beter begrijpt, meer accepteert en gelukkiger wordt.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland https://kundaliniyoganederland.nl 

Lesinhoud en benodigdheden

  • Begin van de les, mantra zingen: Ong Namo
  • Ademhalingsoefening
  • Kriya – serie oefeningen met een bepaald effect
  • Ontspanningsoefening
  • Meditatie
  • Afsluiten met zingen van mantra: Sat Nam, daarna thee
Studio Yoga Namo

Wat heb je nodig voor de yoga, yoga op de stoel, yoga voor mantelzorgers of senioren yoga

Tijdens de yoga zit je op een mat of de stoel, matten en stoelen zijn op de verschillende locaties aanwezig.
Draag losse en lekker zittende kleding en zorg voor schone voeten, voor yoga op de stoel voor niet knellende sloffen of schoenen.
Liever 2 uur tijd tussen eten en het beoefenen van yoga.
Drink water tijdens en na het beoefenen van yoga: hierdoor help je je lichaam om afvalstoffen die je los maakt ook makkelijker af te voeren.
Verder is het fijn als je een sjaal of trui bij je hebt om te gebruiken tijdens de ontspanningsoefening, je koelt dan altijd wat af.

De oefeningen voer je uit met respect voor je eigen mogelijkheden, bij ouder worden en bij ziekte of zwangerschap ga je uit van eigen tempo en duur van oefeningen. Geef gezondheidsklachten, of als je onder medische behandeling staat altijd voor de les door aan de docente. Overleg met je behandelend arts of therapeut of yoga geschikt is voor jou.

Deelname aan de lessen geschiedt op eigen risico, wees je bewust van je eigen mogelijkheden en forceer nooit.

Indien je zwanger bent, tot de vierde maand kan je gewoon op les blijven en daarna kiezen voor zwangerschapsyoga.

Deze vorm van yoga geeft je gereedschap voor de ups en downs van het leven. Er is veel meer over te vertellen, maar het gaat om jouw ervaring. Wil je dit ervaren, geef je dan op voor een proefles.

Moge zonlicht op je schijnen, liefde je omringen, en het pure licht van binnen, je pad verlichten

Contact Yoga Namo