Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel voor Yogaleraren

Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel voor Yogaleraren

Mensen worden steeds ouder en er zijn mensen (ook jongere) met lichamelijke en/of geestelijke condities. Ook deze mensen hebben behoefte aan preventie en ondersteuning door yoga en meditatie. Dit vraagt van Yogaleraren bewustwording en basiskennis van deze doelgroep en hun thema’s.

Wil je als Yogaleraar ook les kunnen geven aan de groep mensen die geen yoga op de mat kunnen beoefenen, maar alleen oefeningen zittend op de stoel, dan kan deze training jou een goede basis bieden. Hiermee kun je mensen begeleiden in het laten toenemen van hun bewustwording, waardoor welzijn en gezondheid stabiliseren of toenemen. Ook ontdekken mensen op liefdevolle wijze met zichzelf en hun eigen grenzen om te gaan.

Tijdens de Training ga je bezig met methodiek, verdiep je je in thematische en didactische vragen over de doelgroep. Ook ga je bezig met de aanpak. Je maakt huiswerk opdrachten en geeft les tijdens de training.

 

De training beslaat 3 dagen, waartussen een periode van minimaal 2 weken, met afsluitend een zoom gesprek. Dit is exclusief zelfstudie en huiswerkopdracht. Indien noodzakelijk door maatregelen in 4 halve dagen online aangeboden. 

Voor yogaleraren uit andere tradities dan Kundalini Yoga is er verplicht een middag Kundalini Yoga grondbeginselen, voorafgaand aan de training, en word geadviseerd om Kundalini Yoga lessen te gaan volgen. Na het behalen van het certificaat mag gewerkt worden als leraar Kundalini Yoga op de Stoel. Dit betekent dat hij/zij met dit certificaat niet bevoegd is om algemene Kundalini Yoga cursussen/lessen aan te bieden. Deze kwalificatie kan alleen behaald worden door het volgen van de Level 1 opleiding voor Kundalini Yoga leraar.

Datum van Training september 2022, 3 dagen op locatie: 30 september, 21 oktober en 4 november, 10.00-16.00 uur. Medio februari 2023 zal een nieuwe training worden aangeboden.

Indien ONLINE  in 4 dagdelen: 30 september, 21 oktober en 4 november en 2 december 10.00-16.00 uur. In elk dagdeel online zit een half uur pauze.

23 september 13.00-18.00 deze middag grondbeginselen Kundalini Yoga is alleen voor yogaleraren uit andere tradities, als voorbereiding   

Op locatie: in Enschede. Voor een groep, in overleg, op een andere locatie in Nederland, of online.

Monique Siahaya ~ Amrit Kriya geeft ruim 30 jaar Kundalini Yoga, 18 jaar yoga op de stoel aan mensen met diverse condities in verzorgingshuizen. Ze is 8 jaar docent aan de Fachausbildung Kundalini Yoga für Senioren geweest.

Monique geeft de Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel.

Ivonne Wopereis en Monique Siahaya hebben samen een KRI gecertificeerd Self-Care Kundalini Yoga Programma en een Training voor Yogaleraren ontwikkeld met het Boek ‘Yoga ondersteunt in zorgen voor jezelf en de ander’. Beide volgen op dit moment segmenten van Yoga en Therapie.

Aanmelden of informatie, neem contact op met Monique Siahaya, via het contactformulier van de website

Bekijk de Flyer met alle informatie