Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel voor Yogaleraren

Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel voor Yogaleraren

Mensen worden steeds ouder en er zijn mensen (ook jongere) met lichamelijke en/of geestelijke condities. Ook deze mensen hebben behoefte aan preventie en ondersteuning door yoga en meditatie. Dit vraagt van Yogaleraren bewustwording en basiskennis van deze doelgroep en hun thema’s.

Wil je als Yogaleraar ook les kunnen geven aan de groep mensen die geen yoga op de mat kunnen beoefenen, maar alleen oefeningen zittend op de stoel, dan kan deze training jou een goede basis bieden. Hiermee kun je mensen begeleiden in het laten toenemen van hun bewustwording, waardoor welzijn en gezondheid stabiliseren of toenemen. Ook ontdekken mensen op liefdevolle wijze met zichzelf en hun eigen grenzen om te gaan.

Tijdens de Training ga je bezig met methodiek, verdiep je je in thematische en didactische vragen over de doelgroep. Ook ga je bezig met de aanpak. Je maakt huiswerk opdrachten en geeft les tijdens de training.

 

De training beslaat 2 dagen, waartussen een periode van minimaal 2 weken, met afsluitend een Skype gesprek. Dit is exclusief zelfstudie en huiswerkopdracht.

Voor yogaleraren uit andere tradities dan Kundalini Yoga is er verplicht een middag Kundalini Yoga grondbeginselen, voorafgaand aan de training, en word geadviseerd om Kundalini Yoga lessen te gaan volgen. Na het behalen van het certificaat mag gewerkt worden als leraar Kundalini Yoga op de Stoel. Dit betekent dat hij/zij met dit certificaat niet bevoegd is om algemene Kundalini Yoga cursussen/lessen aan te bieden. Deze kwalificatie kan alleen behaald worden door het volgen van de Level 1 opleiding voor Kundalini Yoga leraar.

Datum van Training nu ONLINE i.p.v. 2 dagen in 4 dagdelen: 29 januari, 19 februari, 6 maart en 20 maart 2021 Tijd: van 10.00 – 14.00 uur. In elk dagdeel zit een half uur pauze.

22 januari 13.00-18.00 deze middag grondbeginselen Kundalini Yoga is alleen voor yogaleraren uit andere tradities, als voorbereiding   

Locatie: anders in Enschede – nu online (in ruimer tijdsbestek aangeboden) voor data neem contact op 

Monique Siahaya ~ Amrit Kriya geeft ruim 30 jaar Kundalini Yoga, 18 jaar yoga op de stoel aan mensen met diverse condities in verzorgingshuizen. Ze is 8 jaar docent aan de Fachausbildung Kundalini Yoga für Senioren geweest.

Monique geeft samen met Ivonne Wopereis de Basistraining Kundalini Yoga op de Stoel.

Ze hebben samen ook een KRI gecertificeerd Self-Care Programma Yoga voor Mantelzorgers en Training voor Yogaleraren ontwikkeld met het Boek ‘Yoga ondersteunt in zorgen voor jezelf en de ander’. Beide volgen op dit moment segmenten van Yoga en Therapie.

Aanmelden of informatie, neem contact op met Monique Siahaya, via het contactformulier van de website

Bekijk de Flyer met alle informatie