Yoga voor mantelzorgers

Wat is yoga voor mantelzorgers

Yoga voor mantelzorgers, is meer dan een uurtje yoga in de week. Tijdens de bijeenkomsten van 2uur en 15 minuten,  is er aandacht en tijd voor yoga en uitwisseling afgestemd op mantelzorgers. Het programma duurt 7 weken.

Ben je mantelzorger, of werk je in de zorg, en wil meer tot jezelf komen en ontspannen?  Dan is dit programma wat voor jou!

Je beoefent yoga en meditaties die jou ondersteunen. Je leert verschillende ademhalingstechnieken, die helpen om rustiger te worden of energie toe laten nemen.  Door de ontspanningsoefening leer je beter ontspannen. Hierna volgt uitwisseling met elkaar, dan is er aandacht en tijd voor mantelzorg thema’s.

Je ontdekt wat je los wilt laten en hoe je opnieuw verbinding kunt maken. Stress kun je niet voorkomen, je kunt wel leren hoe je hiermee omgaat, het een richting geven, zodat je regie houd over je eigen leven.

De yoga kun je zittend op de yoga mat of op de stoel beoefenen. Ben je op hoge leeftijd of heb je een beweegcondities dan kun je dus ook deelnemen aan dit programma.

Enkele reacties van Mantelzorgers op de vraag wat heeft het programma u gebracht:

  • Het beoefenen geeft voldoening heeft me geholpen, ik ben er achter gekomen dat ik het helemaal nog niet zo slecht doe. En! Gun jezelf zoveel mogelijk een pleziertje en tijd. De openheid in de gesprekken hebben mij geholpen.
  • Het heeft me gesterkt in mijn poging om niet bij de pakken neer te zitten en van het leven iets fijns te maken en de humor te blijven zien.
  • De rust die het me gegeven heeft, zodat ik niet meer alles tegelijk wil doen en wat niet gebeurd is lekker voor mij uit kan schuiven.
  • Regelmatig even gas terug nemen, even afhaken al is het maar een minuut, mediteer.

Hoe is yoga voor mantelzorgers ontstaan

In de yogalessen kom ik als yogadocent veel mantelzorgers tegen en zelf ben ik in verschillende periodes mantelzorger geweest. Mantelzorgers geven aan dat yoga en meditatie hen helpt, zelf heb ik ook die ervaring. Om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen, dan alleen met een uurtje yoga,  is dit programma ontwikkeld.

Wanneer en waar

Op 15 mei start een nieuwe groep van 13.30 – 15.45 uur, op het Ruwenbos in Enschede. Je kunt je ook opgeven voor de donderdagavond 16 mei van 18.30 – 20.45 uur. De groepen starten bij  minimaal 4 deelnemers.

De kosten voor dit programma  van 7 dagdelen 240,-  (dit is inclusief het werkboek van 29,50)

Dit aanbod kan ook worden aangevraagd door een zorginstelling, voor een groep.

Voor meer informatie kun je contact opnemen Klik hier

Locatie: in Enschede West, routebeschrijving   Klik hier

‘Keep up and you will be kept up’ Yogi Bhajan

Onderaan deze bladzijde vind je een Anti Stress meditatie van 9 minuten.