Yoga voor mantelzorgers

Wat is yoga voor mantelzorgers

Yoga voor mantelzorgers, is een speciaal yogaprogramma afgestemd op de mantelzorger.

Ben je mantelzorger, of werk je in de zorg, en wil meer tot jezelf komen en ontspannen?  Dan is dit programma wat voor jou!

Door deel te nemen aan het programma ga je door een proces van bewustwording en ondersteuning. Gedurende 7 weken is er een bijeenkomst van 2.15 uur in de week.

Je beoefent yoga en meditaties die stimuleren om ook goed voor je zelf te zorgen, naast de zorg voor de ander. Je leert verschillende ademhalingstechnieken. Aan het eind van de oefeningen volgt de ontspanningsoefening, waardoor je beter leert ontspannen. Hierna volgt een uitwisseling met elkaar waar tijd en aandacht is mantelzorg thema’s.

Je ontdekt wat je los wilt laten en hoe je opnieuw verbinding kan maken met wat nodig is. Stress kan je niet voorkomen, je kan wel leren hoe je hiermee omgaat, het een richting geven, zodat je regie hebt over je eigen leven.

De yoga kan zittend op de yoga mat of op de stoel worden beoefend, je hoeft niet lenig te zijn.

Enkele reacties van Mantelzorgers op de vraag wat heeft het programma u gebracht:

  • Het beoefenen geeft voldoening heeft me geholpen, ik ben er achter gekomen dat ik het helemaal nog niet zo slecht doe. En! Gun jezelf zoveel mogelijk een pleziertje en tijd. De openheid in de gesprekken hebben mij geholpen.
  • Het heeft me gesterkt in mijn poging om niet bij de pakken neer te zitten en van het leven iets fijns te maken en de humor te blijven zien.
  • De rust die het me gegeven heeft, zodat ik niet meer alles tegelijk wil doen en wat niet gebeurd is lekker voor mij uit kan schuiven.
  • Regelmatig even gas terug nemen, even afhaken al is het maar een minuut, mediteer.

Hoe is yoga voor mantelzorgers ontstaan

In de yogalessen kom ik als yogadocent veel mantelzorgers tegen en zelf ben ik in verschillende periodes mantelzorger geweest. Mantelzorgers geven aan dat yoga en meditatie hen helpt, zelf heb ik ook die ervaring. Om mantelzorgers nog beter te kunnen ondersteunen is dit programma ontwikkeld.

Bij voldoende aanmelding wordt gestart met een groep, minimaal 4 deelnemers.

Dit aanbod kan ook worden aangevraagd door een zorginstelling, voor een groep.

Voor meer informatie kun je contact opnemen Klik hier

Locatie: in Enschede West, routebeschrijving   Klik hier

‘Keep up and you will be kept up’ Yogi Bhajan

Onderaan deze bladzijde vind je een Anti Stress meditatie van 9 minuten.