Training Yoga voor

Mantelzorgers

KRI gecertificeerde Training, voor Yogaleraren die willen werken met het Programma Yoga voor Mantelzorgers ook online te volgen

KRI Seal

Waarom het Programma Yoga voor Mantelzorgers

De ervaringen die wij hebben opgedaan in onze yogagroepen en onze eigen ervaringen als mantelzorger hebben ons laten inzien dat er behoefte is aan extra ondersteuning voor de doelgroep die zorgen voor een ander. Er is voor deze mensen meer nodig dan een uur yoga in de week. Er bestaat nog maar een beperkt aanbod voor deze doelgroep, die steeds groter wordt. Leraren kunnen door middel van dit programma self-care aanbieden aan bijvoorbeeld mantelzorgers en mensen die werken in de zorg.

Het Programma Yoga voor Mantelzorgers is een bewustwordingsprogramma waarmee mantelzorgers en mensen die werken in de zorg in zeven thematische bijenkomsten beter voor zichzelf leren zorgen door middel van yoga. Ook de ander kunnen ze hierdoor beter ondersteunen.
Mantelzorgers vind je in alle categorieën van de samenleving. Daarom is het aanbod gericht op mensen die yoga op de mat maar ook op de stoel beoefenen. Beweegcondities, gezondheidscondities en leeftijd hoeven geen belemmering te vormen voor het werken met dit aanbod.

Om meer (Kundalini) yoga leraren op te leiden, zodat ze het Programma Yoga voor Mantelzorgers zelf kunnen aanbieden, hebben we een training opgezet.

Mantelzorgers training

Inhoud van de training

Tijdens de training ga je bezig met methodiek: wat uit de Kundalini Yoga bied je aan. Hierbij gebruik je het werkboek. Daarnaast verdiep je je in thematische en didactische vragen zoals: wie zijn mantelzorgers, wat zijn mantelzorgthema’s, wat hebben mantelzorgers nodig en waarom is ondersteuning belangrijk. Ook ga je bezig met de aanpak: wat heb ik nodig als yogaleraar om mantelzorgers te kunnen ondersteunen, wat bied ik aan als kennismakingsaanbod en hoe kan ik een vervolgaanbod opzetten.

 

 

Welke specifieke mogelijkheden biedt het Programma jou als yogaleraar:

  • Mantelzorgers kunnen ondersteunen
  • Mensen die werken in de zorg ondersteunen
  • Self-care programma aanbieden
  • Bij zorgorganisaties aanbieden preventief tegen ziekteverzuim
  • Werken met Yoga op de Stoel en Yoga op de Mat
  • Werken met mensen met fysieke- en/of beweegcondities
  • Nieuwe yoga doelgroepen aanspreken
  • Werken met het KRI gecertificeerd werkboek
  • Werken met het KRI gecertificeerd Programma
Amrit Kriya Ivonne Wopereis

Boek en Training

In het KRI gecertificeerde werkboek, behorend bij dit Programma, vind je de beschrijving voor deze verschillende uitvoeringen van de yoga terug: de originele teachings van Yogi Bhajan op de mat met daarnaast de beschrijving van Yoga op de Stoel.

Meer informatie vind je op de flyer hieronder.

Bekijk de Flyer met alle informatie