Training Self-Care Yoga & Mantelzorgers

KRI gecertificeerde Online Training, voor Yogaleraren die willen werken met het Self-Care Yoga Programma ook voor Mantelzorgers

KRI Seal

Waarom een Self-Care Programma 

De ervaringen die wij hebben opgedaan in onze yogagroepen en onze eigen ervaringen als mantelzorger hebben ons laten inzien dat er behoefte is aan extra ondersteuning voor de doelgroep mensen die zorgen voor een ander. Deze mensen hebben andere behoeften en vaak wat meer nodig dan een uur yoga in de week. Er bestaat nog maar een beperkt aanbod voor self-care yoga, een groep mensen die steeds groter wordt. Leraren kunnen door middel van dit programma self-care aanbieden aan ieder die dat nodig heeft, aan mensen die zorgen voor anderen bijvoorbeeld mantelzorgers en mensen die werken in de zorg. Dit programma is niet om het beter vol te kunnen houden, maar om bewustwording en zelfzorg te ervaren. Te voelen waarom zelfzorg nodig is. Hierdoor kan je gezondere keuzes maken voor jezelf, waardoor je uiteindelijk ook beter voor een ander kan zorgen.

Dit Self-Care programma is een bewustwordingsprogramma waarmee mensen in zeven thematische bijeenkomsten beter voor zichzelf leren zorgen door middel van yoga. Ook de ander kunnen ze hierdoor beter ondersteunen. Beweegcondities, gezondheidscondities en leeftijd hoeven geen belemmering te vormen om te werken met dit aanbod. Daarom is het aanbod gericht op mensen die yoga op de mat maar ook op de stoel beoefenen. 

We hebben deze training opgezet om meer (Kundalini) Yoga leraren op te leiden, zodat die zelf ook dit Self-Care Programma Yoga voor Mantelzorgers kunnen aanbieden.

Mantelzorgers training

Inhoud van de training

 

Tijdens de training ga je bezig met methodiek: wat uit de Kundalini Yoga bied je aan. Hierbij gebruik je het werkboek. Daarnaast verdiep je je in thematische en didactische vragen zoals: wie zijn de mensen die self-care nodig hebben, wat zijn mantelzorgthema’s, wat hebben mantelzorgers nodig en waarom is ondersteuning belangrijk. Ook ga je bezig met de aanpak: wat heb ik nodig als yogaleraar om deze mensen te kunnen ondersteunen, wat bied ik aan als kennismakingsaanbod en hoe kan ik een vervolgaanbod opzetten.

 

Welke specifieke mogelijkheden biedt het Programma jou als yogaleraar:

 

 

Mantelzorgers kunnen ondersteunen

  • Mensen die werken in de zorg ondersteunen
  • Self-care programma aanbieden
  • Bij zorgorganisaties aanbieden preventief tegen ziekteverzuim
  • Werken met Yoga op de Stoel en Yoga op de Mat
  • Yoga geven aan mensen met lichamelijke en/of geestelijke condities
  • Nieuwe yoga doelgroepen aanspreken
  • Werken met het KRI gecertificeerd werkboek
  • Werken met het KRI gecertificeerd Programma
  • Bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers start weer een nieuwe training.

Aanmelden, meer informatie, neem contact via het contactformulier met Monique Siahaya

 

Amrit Kriya Ivonne Wopereis

Boek en Training

In het KRI gecertificeerde werkboek, behorend bij dit Programma, vind je de beschrijving voor deze verschillende uitvoeringen van de yoga terug: de originele teachings op de mat met daarnaast de beschrijving van Yoga op de Stoel.

Meer informatie vind je op de flyer hieronder.