Yoga voor senioren

Wat is yoga voor senioren

Yoga voor senioren is blijven bewegen om lichaam en geest flexibel te houden. Hier wordt Kundalini yoga gegeven die op de mat of op een krukje wordt beoefend. Tijdens de lessen wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de senioren deelnemers.

De oefeningen worden gedaan in eigen tempo en duur. Elke beweging wordt gekoppeld aan de adem en met aandacht uitgevoerd, waardoor er meer lichaamsbewustzijn ontstaat. Door meditatie wordt je rustiger in je hoofd. Je leert beter te ontspannen.

Indien nodig wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen, om de oefeningen goed te kunnen beoefenen, zoals een stoel, meditatie bankje of yoga riem.

Gezondheidsbevordering en preventie zijn de belangrijkste doelstellingen van de senioren yoga.

Waarom senioren yoga

Op oudere leeftijd wordt regelmatige oefening steeds belangrijker om de mogelijkheden van het dagelijks leven te behouden. Om het blijvend vertrouwen in de eigen vaardigheden, de moed voor uitdagingen en sociale contacten te onderhouden. Een sterker vertrouwen in de zelfdoeltreffendheid van het denken, voelen en handelen is motiverend op alle niveaus en helpt de vicieuze cirkel van eenzaamheid te doorbreken.

senioren yoga

 

It’s not life that matters, it’s the courage you bring to it” ~ Yogi Bhajan

 

Voor een proefles of informatie kun je contact opnemen Klik hier

Yoga voor senioren in Enschede West, voor de routebeschrijving klik hier