Meditatie voor meer liefde en tegen verdriet of ook wel tegen “Cold Depression”

Zoek je een meditatie voor meer liefde en tegen verdriet, of ook wel een meditatie tegen “Cold Depression”

 

Er zijn momenten waarop we verdrietig zijn, zonder de reden te weten. We voelen het gewicht van verdriet als een zware last op onze huid, die we niet van ons af kunnen schudden. Dit gevoel van verdriet kan veroorzaakt zijn door foute afstemming of zelfs een scheur in het elektromagnetische veld -aura- om ons heen. Als ons energieveld zwak is, kunnen we ons beïnvloed voelen door vreemde energieën die voor ons grote geheel niet bevorderlijk zijn.

We zijn er zeker van om de stress van alledag het hoofd te kunnen bieden. Maar als er meerdere traumatische gebeurtenissen tegelijk gebeuren, dan kunnen angst en onzekerheid ons verlammen. We voelen ons dan gevangen en zijn niet in staat om te bewegen. In onze jachtige tijd, kan dit gevoel tot comprimeren tot een echte ziekte leiden. Wat kunnen we doen als we ons zo verward en leeg voelen, dat we bevriezen en uitgeput raken? Deze meditatie helpt om de geest te centreren en verwijdert alle verwarring van de psyche. Je verwerpt daarmee de gevoelens van onzekerheid, pijn en schaamte in het universum en vervangt deze door het zuivere licht van je ziel. Daarmee heb je toegang tot dat, wat je altijd omringt.

Houding: Ga zitten met een rechte rug. Vind je centrum door de ademhaling.

Mudra: Vouw je handen en strek beide wijsvinger tegen elkaar laat ze naar boven wijzen. De duimen gevouwen, houd je voor het hartcentrum, op het midden van je borstkas, onderarmen zijn horizontaal en de ellebogen wijzen naar buiten.

Ogen: Sluit je ogen en concentreer je op het derde oog, het punt tussen je wenkbrauwen.

Mantra: Wahe Guru     Wahe Guru       Wahe Guru     Wahe Jio

Het betekent: Wahe betekent wauw, maar dan met een gevoel van diep ontzag, Guru betekent dat wat je brengt van donker naar licht. Wahe Jio betekent onbeschrijfelijk de goddelijke werking in mijn ziel aanwezig.

Instructies voor het zingen van de mantra: Bij de lettergreep “wah” voel je het geluid bij je navel, bij de lettergreep “he” voel je het geluid in het hart. Bij de lettergrepen ‘gu-ru “en” ji-oh ” voel je het geluid op je lippen.

Tijd: Chanten van de mantra doe je tot elf minuten.

Op het eind: Haal diep adem en blijf een moment vol. Voel de weerkaatsing van het geluid in de navel, hart en lippen. Houd de adem zo lang als goed voelt vast en adem dan bewust uit. Adem nog een keer en blijf vol. Los het gevoel van gevangen zijn van omstandigheden op, en geef dat gevoel over aan het universum. Laat pijn, schaamte, stress en onzekerheid gaan. Geef alles over aan de oneindigheid. Blijf vol, zolang als het goed voelt voor jouw, en adem vervolgens bewust uit. Blijven Gefocust. Adem een ​​derde keer in, en geef je onvoorwaardelijk over aan het Oneindig Creatieve. Ontvang wat het universum in petto heeft voor jouw. Sta jezelf toe, het gevoel van zuiverheid in je psyche te ervaren. Adem uit als je er klaar voor bent en voel de kracht van deze meditatie.

Bron: The Teachings of Yogi Bhajan; reprinted from Aquarian Times, Winter 2001

Vrij Vertaald door Monique Siahaya

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *