Kundalini yoga

Wat is Kundalini yoga in Enschede

Kundalini yoga, de yoga van bewustwording, is een actieve vorm van yoga.  Je lichaam en geest worden flexibeler. Er komen processen in jezelf op gang die je ontspannen en helpen om zo gezond, gelukkig en compleet mogelijk te leven. Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. De specifieke serie yogaoefeningen, ook wel kriya’s genoemd, hebben een sterke werking op je lichaam en geest en laten bewuste aandacht (mindfulness) toenemen. Je leert herstellen van stress in je leven. Elke les heeft een ander thema dit werkt op verschillende lichaamsprocessen en gevoelstoestanden.

Tijdens de lessen worden yoga oefeningen, verschillende vormen van ademhaling en meditaties beoefend en er is altijd een ontspanningsoefening.

Verder wordt er gebruik gemaakt van mantra’s (man= geest, tra= richting). Deze zangvorm helpt onder andere om je gedachten richting te geven.

 

 

 

 

 

Kundalini yoga  is door Yogi Bhajan  uit Noord India naar het Westen  gebracht. Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid is deze vorm van yoga toegankelijk geworden voor ieder.

“The moment you value yourself, the whole world values you.”                                  ~ Yogi Bhajan

 

Voor een proefles of informatie kun je contact opnemen Klik hier

Yoga Namo studio

 

 

 

 

 

 

 

Kundalini yoga in Enschede West, in de wijk “het Ruwenbos”  voor de routebeschrijvingen klik hier7417

 

9