Kundalini Yoga

Kundalini yoga op dit moment alleen online

Kundalini yoga, de yoga van bewustwording, is een actieve vorm van yoga.  Je lichaam en geest worden flexibeler. Er komen processen in jezelf op gang die je ontspannen en helpen om zo gezond, gelukkig en compleet mogelijk te leven. Voor deze yoga hoef je niet lenig te zijn. De specifieke serie yogaoefeningen, ook wel kriya’s genoemd, hebben een sterke werking op je lichaam en geest en laten bewuste aandacht (mindfulness) toenemen. Je leert herstellen van stress in je leven. Elke les heeft een ander thema dit werkt op verschillende lichaamsprocessen en gevoelstoestanden.  

Tijdens de lessen worden yoga oefeningen, verschillende vormen van ademhaling en meditaties beoefend en er is altijd een ontspanningsoefening.

Verder wordt er gebruik gemaakt van mantra’s (man= geest, tra= richting). Deze zangvorm helpt onder andere om je gedachten richting te geven.

Monique Siahaya - Amrit Kriya

Yogi Bhajan

Kundalini yoga is door Yogi Bhajan vanuit Noord India naar het Westen gebracht. Hieruit is de 3HO organisatie ontstaan. Als Kundalini Yoga lerares, ben blij en dankbaar voor de Yogatechnieken die ondersteunen om als een gelukkiger, gezonder en meer geheeld mens door het leven te gaan. Ik ben me, als yogalerares, bewust van polariteit en van de schaduw zijde die binnen yogatradities plaatsgevonden hebben. Daarom besteed ik aandacht aan het verbinden met je eigen innerlijke leraar. Beoefen allen yoga op de manier die goed voelt in jezelf.  

 

Kundalini yoga, ook voor senioren online

 

Yoga voor senioren is blijven bewegen om lichaam en geest flexibel te houden. Hier wordt Kundalini yoga gegeven die op de mat of op een krukje wordt beoefend. Tijdens de lessen wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de senioren deelnemers.

De oefeningen worden gedaan in eigen tempo en duur. Elke beweging wordt gekoppeld aan de adem en met aandacht uitgevoerd, waardoor er meer lichaamsbewustzijn ontstaat. Door meditatie wordt je rustiger in je hoofd. Je leert beter te ontspannen.
Indien nodig wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen, om de oefeningen goed te kunnen beoefenen, zoals een stoel, meditatie bankje of yoga riem.

Gezondheidsbevordering en preventie zijn de belangrijkste doelstellingen van de senioren yoga.

Waarom senioren yoga

 

Op oudere leeftijd wordt regelmatige oefening steeds belangrijker om de mogelijkheden van het dagelijks leven te behouden. Om het blijvend vertrouwen in de eigen vaardigheden, de moed voor uitdagingen en sociale contacten te onderhouden. Een sterker vertrouwen in de zelfdoeltreffendheid van het denken, voelen en handelen is motiverend op alle niveaus en helpt de vicieuze cirkel van eenzaamheid te doorbreken

Yoga Senioren

Praktische informatie

Lestijden Kundalini Yoga & Yoga voor senioren

  • Maandagavond 20.00 – 21.30
  • Dinsdagmorgen 10.00 – 11.30

Locatie:

Op dit moment alleen online lessen, je hebt nodig een laptop met het programma zoom of een tablet met de app zoom, of je mobiel met een zoom app erop alleen dan heb je erg klein beeld

Yoga Namo, Ommerbos 16, 7543 GG, Enschede 

 

Kosten:

€42,50  per maand, heb je door de huidige situatie geen inkomen, dan kun je contact opnemen voor een passende oplossing