Yoga docent

Yoga docent  in Enschede


Monique Siahaya – Amrit Kriya

Sinds 1987/88 ben ik yoga docent, de lerarenopleiding Kundalini yoga gevolgd in Amsterdam en ben ik gestart met yogales geven. In 1990 heb ik de opleiding Sivananda zwangerschapsyoga afgerond, in den Haag. Verder heb ik een jaar Sat Nam Rasayan gevolgd. Inmiddels heb ik Level 2 van de Kundalini yoga opleiding afgerond. Nu ben ik gestart met het volgen van segmenten van Yoga en Therapie van de Guru Ram Das Centre for Medicine & Humanology.

Tijdens het geven van reguliere Kundalini yogales kwam ik in aanraking met mensen die niet meer op de grond konden zitten of langdurig konden staan, door ouder worden of ziekte. Ik ben om die reden yoga op de stoel gaan ontwikkelen. In 2002 zijn de  lessen yoga op de stoel gestart, die o.a. in verzorgingshuizen gegeven worden. Sinds 2013 ben ik docent aan de opleiding Kundalini Yoga für Senioren in Duitsland.

Naast Kundalini yoga, seniorenyoga en yoga op de stoel geef ik yoga voor mantelzorgers. Ik heb uit eigen ervaring meegemaakt hoe beoefenen van yoga en meditatie kunnen helpen, ontspannen en goed in je kracht te staan tijdens perioden van zorg dragen. Daarnaast heb ik ervaring met mantelzorgers die aangeven dat yoga belangrijk en ondersteunend voor hen is. Daarom heb ik samen met een collega een zeven weken durend programma voor mantelzorgers ontwikkeld, waarbij elke week een les van twee uur en 15 minuten wordt gegeven, afgestemd op thema’s die mantelzorgers ondersteunen.

Yoga is voor mij een levenswijze die de verbinding tot stand brengt met de onuitputtelijke bron van wijsheid en licht, waardoor je kan groeien, beter begrijpt, meer accepteert en gelukkiger wordt.

Lid van de beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland